Det eneste som adskiller os, er et bank på døren!

I 2019 fylder BL 100 år og ønsker med kampagnen ‘Bank På’ at fejre naboskabet – det sjove, det underlige og først og fremmest; det gode naboskab. Det er kun vores hoveddør, som adskiller dit liv fra mit. Vi inviterer beboerne til at blive en ægte del af en ny bevægelse for et bedre naboskab. Kender du din nabo, så forbedrer det kort og godt din livskvalitet.


Udfordringen omkring naboskab

Udfordringen er alt det, som skiller os ad. Diskussioner om storskrald. Hundelorte på græsset. Lyden af boremaskiner og høj musik. Sure opslag på Facebook eller larm fra et menneske, som måske ikke har det godt. Og så den ensomhed.

350.000 danskere i alderen 16 år og opefter oplever alvorlig ensomhed. Af de voksne er der 150.000 mellem 30 og 60 år som oplever alvorlig ensomhed. Det er alt for mange.

Ensomhed mistrives i fællesskaber. Og fællesskaber kan ingen skabe alene. Mennesker er vigtige for hinanden. – Måske vil du bare være i fred og det er også fint, men fakta er, at alt for mange sidder alene i deres lejligheder og føler sig udenfor fællesskabet. De modtager aldrig en udstrakt hånd og opmærksomhed fra andre.

Målet med kampagnen

Vi vil gerne medvirke til at udvikle naboskabet i Danmark og dermed fremme livskvaliteten for flere. Landets boligorganisationer ved, hvor vigtigt naboskabet er og understøtter det dagligt i driften og udviklingen af hjem til næsten 1 mio. danskere. De gør det gennem store og små projekter, der løbende sætter fokus på det gode naboskab, og får det til at vokse.

BL er også en del af ‘Folkebevægelsen mod Ensomhed’, og vi ved at selv små ting kan gøre en forskel; Et smil eller et nik, en hjælpende hånd i opgangen. Hvis vi kan få et voksende udsnit af danskerne til at investere tid i at møde mennesker, de ikke kender i forvejen, så kan det bogstaveligt talt forbedre deres livskvalitet. Målet er at sprede dette budskab.

BL – Danmarks Almene Boliger er et fællesskab for over 500 boligorganisationer, der skaber hjem til næsten 1 million danskere danskere.

Det eneste som adskiller os, er et bank på døren!