Vaskeri

Tænk på miljøet når du vasker

Fyld altid maskinen helt op
Alt for mange vaske foregår med alt for lidt tøj og på den måde bliver der også brugt unødvendigt meget vand og energi. Det laveste energiforbrug pr. kilo tøj opnår du ved at vaske så store mængder tøj af gangen som muligt.

Undersøg hvor stor en kapacitet den maskine du benytter har og fyld den op med ca. 75-100 % af kapaciteten. På den måde opnår du et lavt energi- og vandforbrug pr. kilo tøj samtidig med, at du er sikret et godt vaskeresultat.

Der er det samme antal maskiner på vaskerierne der kan tage 7 kilo tøj, dog er der i hvert vaskeri en maskine der kan tage 10 kilo tøj, det jo rart når man skal vaske dyner o.l.

Tørretumblerne kører på gas, hvilket er langt mere økonomisk, og der spares på Co2 udslippet, det skal vi alle skal tænke på.

Overdosering af vaskemiddel giver dårligt vaskeresultat

Når du vasker, er det vigtigt for såvel miljø som vaskeresultat, at du ikke overdoserer. Følg nøjagtigt den instruktion der er på vaskemidlets emballage. Bruger du for meget vaskemiddel forringes vaskeresultatet og miljøet belastes unødvendigt.

Afstemt ressourceforbrug med Nortec vaskemaskiner

Alle Nortecs industrivaskemaskiner er udstyret med det patenterede vejesystem WSS. Systemet styrer vand, el og sæbeforbruget, så det er afstemt præcist efter mængden af tøj i maskinen. Selv få stykker tøj kan vaskes i en stor maskine – helt uden ressourcespild.

Det giver mulighed for at vælge større maskiner og dermed få stor fleksibilitet i vaskeriet uden at øge vand- og energiforbruget.

Her anvender vi Svanemærket produkter

Lær at forstå vaskesymbolerne

Vaskesymbolerne i tøjet fortæller, hvordan tøjet skal behandles, så du er sikker på, at det holder farve, facon og kvalitet så lang tid som muligt. Der findes en lang række forskellige vaskesymboler og for at gøre din tøjsortering så let som muligt, så har vi lavet en oversigt med en forklaring til hvert af symbolerne.

Oversigt over vaskesymboler

Listen er lige til at printe og hænge op ved vaskemaskinen: Vaskesymboloversigt

Når det er lykkes at oversætte vaskesymbolerne, kan det stadig være svært at finde ud af, hvad der skal vaskes sammen, hvor meget vaskepulver der skal i maskinen, og hvor mange grader man skal vaske på.

Vaskeguide

Det er ikke altid nemt, at finde ud af hvad der skal vaskes sammen, hvor meget vaskepulver der skal i maskinen, og hvor mange grader man skal vaske med, derfor har vi lavet en speed drawing video der forklare de basale ting omkring tøjvask så alle kan være med.

 Kilde: www.dressme.dk/vask